Falkenberg Dövas Idrottsklubb, Falkenberg (Hallandia)


Falkenbergs DIKEn grupp födda under 1960-talet som gått ur gymnasiet brukade träffas under lördagar. Då började de med att hyra timmar för innebandyspel och bekostade detta själva. Efter utövandet var det mer socialt umgänge i föreningens lokal.

På den vägen började man prata om att bilda en idrottsklubb för Halland. Dövas Idrottsklubb Hallandia bildades den 15 december 1985. Klubben hade inriktning på innebandy, bowling och friidrott. Klubben deltog i Sydsvenska mästerskapen i friidrott och bowling och arrangerade Dövas Svenska Mästerskap i innebandy.

Klubbens största idrottsstjärna var utan tvekan friidrottstjejen Katrin Money (född Svensson) som tog flera medaljer i Världsspelen och Deaflympics under perioden 1993-2005. Dessutom satte hon världsrekord i längdhopp. Inom bowlingen har klubbens 2 medlemmar tagits ut till EM med guld i 5 mannalag i Helsingfors. Bowlaren Peter Johansson har också varit med i Deaflympics och tagit hem medaljer. Klubbnamnet ändrades till Falkenbergs Dövas Idrottsklubb den 4 mars 1998. I dagens läge är det bowling och minigolf som klubbens medlemmar utövar.

KällaDövidrottens historia 200 år (Mesch & Mesch 2010) och Falkenbergs DIK.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ribbon Maker