Theodor Thor, friidrott


Theodor Thor, spjut.  Foto: Curt Ljungberg
Theodor Thor, spjut.
Foto: Curt Ljungberg

Theodor Thor, 19 år från Örebro är en lovande spjutkastare.

Han har världsrekordet för juniorer men vill inte skriva upp sitt rekord hos ICSD. Theodor vet att han kommer att förbättra sitt svenska rekord för döva och det siktar han på att göra i de internationella tävlingarna. Deaflympics 2013 är ett mål. Utsedd till Örebro Läns handikappidrottare 2012. Hans pappa Arto är hans tränare. Arto tillhörde Sverige eliten på spjutsidan under 70-80 talet. Theodor tränar och tävlar med de bästa spjutkastarna i Sverige på både junior- och seniorsidan. Har ett EM-guld från Turkiet 2010. Deltog på VM i Canada 2012 men fick avbryta pga en skada i armbågen.

Text: Joachim Sundström

 

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ribbon Maker